COMPUTERPROGRAMMA'S

MSACCES PROGRAMMA'S

MSAccess draait op Windows. Voor Apple moet een Windows-emulaieprogramma worden gebruikt. De volgende vier programma's zijn beschikbaar en kunnen probleemloos worden gedownload. De programma's zijn gecomprimeerd als een zip-bestand. Dit zip-bestand moet in een nieuwe, lege map worden geplaatst en daarna geopend door met de linker muisknop te kiezen voor 'Alles uitpakken'. In een submap met de naam van het programma moet bj voorkeur een snelkoppeling van het mdb- of accdb-bestand met hoofdletters worden gemaakt (via de linker muisknop), die vervolgens naar het bureaublad wordt gesleept. Bij het openen van het bestand wordt de eerste keer een aantal koppelingen gemaakt.  De accesbestanden zijn niet versleuteld en kunnen dus eventueel worden gemodificeerd.

Indien geen MSAcces-programma aanwezig is, kunnen de programma's met de (gratis) runtime-versie worden gedraaid.
https://support.microsoft.com/nl-nl/office/microsoft-365-access-runtime-downloaden-en-installeren-185c5a32-8ba9-491e-ac76-91cbe3ea09c9

1,              Adressen: bijhouden van adressen, geselecteerde lijsten en labels printen, e-mails versturen, verjaardagen bijhouden, verjaarskalender maken.

2.               Dagboek: dagboek maken met foto's en documenten.

3.              Kostbaarheden: inventariseren van kostbaarheden met foto's en details.

4.              Smoelenboek: maken van een 'Fotogalerij' voor verenigingen of gezelschappen

5.              Stamboom: alle familierelaties (ook homofiele) kunnen worden vastgelegd met verhalen en foto's.

Door op de link te drukken kan een uitgebreide handleiding worden bekeken en het programma worden gedownload.